Auton tai matkailuauton vuokraaminen

Erilaiset asuntovaunut, autot ja matkailuautot kuuluvat kiinteänä osana suomalaiseen kesälomailuun, ja kesäisinä viikonloppuina karavaanarit valtaavatkin tiet ja leirintäalueet. Yleensä tämä karavaanarielämä sujuu mainiosti ja ongelmitta mutta joskus matkaaja unohtaa selvittää asioita etukäteen, tai unohtaa varustautua tai hankkia oikeanlaista tietoa. Yleensä nämä tällaiset ongelmat liittyvät esimerkiksi matkailuauton kuljettamiseen ja siihen liittyviin asioihin.

Oikea ajokortti

Tärkeintä ennen kuin matkailuautoa ryhtyy vuokraamaan on selvittää, että kuljettajalla on lupa ajaa kyseisen kaltaisella ajoneuvolla. Yleensä aivan normaali henkilöautoajokortti eli niin sanottu B-kortti on riittävä mutta suurempiin ajoneuvoihin voi tarvita muunlaisia oikeutuksia – parempi ottaa tästä selvää ennen kuin lähtee tienpäälle ja joutuu ikävyyksiin.

Suomessa tavallisella B-kortilla saa yleisesti ottaen kuljettaa autoa, asuntoautoa tai vetää asuntovaunua silloin, kun tämän kyseisen ajoneuvoyhdistelmän paino ei ylitä 3500 kiloa. On myös huomioitava, että vetoauton tulee olla vedettävää vaunua painavampi.

Mistä vuokrata?

Suomesta löytyy useita yrityksiä, jotka vuokraavat asuntovaunuja ja asuntoautoja. Vuokraukset ehdot, hinnat ja muunlaiset asiat vaihtelevat hieman, joten hintavertailu on erittäin suositeltavaa ennen kuin tekee päätöksen. Vuokrauksen ehtoihin kannattaa myös tutustua tarkkaan ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Muista nämä

Asuntoautoilu tai asuntovaunuilu on siitä mukavaa, että siellä voi matkan aikana oleskella kuin kotonaan. Muista myös kuitenkin huolehtia autosta kuin omastasi! Muista myös, että autoa saa kuljettaa vain se henkilö, joka on vuokrausehdoissa mainittu. Yleensä vuokraajalla on myös oltava vähintään yhden vuoden kokemus autolla ajamisesta.

Varaudu ajanviettein

Aina tienpäällä olo ei ole pelkkää hauskuutta ja huvinpitoa. Kesäiset rankkasateet voivat yllättää, tietyöt pysäyttävät liikenteen jopa tunneiksi, matkasuunnitelmat muuttua tai vaikkapa auton pyörä puhjeta. Niinpä kannattaa ajoissa varautua näihin tilanteisiin hankkimalla mukaan ajanvietettä, ettei turhautuminen muutu tuskastumiseksi.

  • Lautapelit

Lautapelit voivat viihdyttää tuntikausia, ne menevät pieneen tilaan, ovat helppoja kuljettaa mukana ja sopivat monen ikäisille niin lapsista vanhuksiin.

  • Nettipelit

Jos puhelimesta tai tabletista löytyy nettiyhteys, voi vastaus tylsistymiseen olla esimerkiksi online kasino, erilaiset älypelit, pelisovellukset tai vaikkapa maatilapeli, jossa voit hoitaa virtuaalisia työmiehen tehtäviä.

  • Väritys- ja puuhakirjat

Varsinkin lapsille kannattaa mukaan varata puuhakirjoja, värityskirjoja ja puuvärikyniä. Näiden täyttö sujuu mukavasti autossa ja ne ovat helppoja pakata mukaan, vaikka lapsen omaan reppuun. Ja onpa erilaisia puuhakirjoja myynnissä myös aikuiseen makuun.

  • Äänikirjat

Puhelimeen voi ladata erilaisia äänikirjoja, joita kuunnellessa aika kuluu kuin siivillä. Kirjoja on niin aikuisille kuin lapsillekin, jokaiselle löytyy varmasti se oma suosikki. Onpa äänikirjoina esimerkiksi Harry Potteritkin!